“Cu fluor sau fără fluor? Am auzit ca fluorul tâmpește!”
“Ce pastă de dinți să folosesc?”
Pe piață există o gamă largă de produse pentru prevenirea diverselor probleme stomatologice: carii, tartru, dinți sensibili, sângerări gingivale. Există paste pentru albirea dinților, paste 100% naturale, din plante. Părerea mea este că periajul este cel care contează. Puteți să realizați și periaj fără pastă, dar nu puteți renunța la periuță.
Este important să înțelegeți că pasta de dinți nu tratează cariile, nici boala parodontală, ci doar le previne, adică, folosită cu regularitate, vă ajută să nu aveți aceste probleme.
Cautați pasta de dinți care vă inspiră încredere și folosiți-o de minim 2 ori pe zi. Majoritatea sunt aprobate de Asociația Medicilor Dentiști din România.
Pentru gingii sângerânde încercați: Parodontax, Lacalut, etc.
Pentru dinți sensibili: Sensodyne, Lacalut Sensitive, Colgate Sensitive, etc
Pentru a preveni cariile, folosiți paste de dinți cu fluor: Blend- a-med Complete, etc
Produse 100% naturale: Gennadent, Himalaya, etc.
Pentru copii mai mari de 3 ani, căutați produse speciale pentru vârsta lor: Oral B stages, Elgydium, etc. Copii nu știu să scuipe. De aceea, este indicat să folosească paste de dinți ce nu reprezintă niciun risc pentru sănătatea lor în caz de înghițire.
Cantitatea recomandată de pastă. Cât un bob de mazăre. Uitați de aplicarea pastei pe toată lungimea periuței, așa cum vedem în reclame! Nu faceți decât să vă umpleți gura de spumă și să grabiți periajul.
Pentru a-i lămuri pe cei care cred ca fluorul este periculos.
În pastele de dinți nu găsim elementul chimic fluor din tabelul lui Mendeleev, ci fluoruri de sodiu, staniu, etc. Întradevăr, orice substanță administrată în exces poate fi dăunătoare. Totuși, pasta de dinți nu este destinată înghițirii. De aceea, consider că pentru un adult care știe să clătească gura, pasta de dinți cu fluor nu reprezintă un pericol pentru sănătate.